vrijdag 7 mei 2010

Zondag 2 mei, op pad met André Dekker (Observatorium)




Gisteren was de opening van NL-RUHR op station Oberhausen. Hans Venhuizen leidde alle genodigden rond door de schitterende onderkomens die Jurgen Bey in de stationstoren van Oberhausen heeft gemaakt. Dezelfde toren waar we met onze LEGENDA organisatie ons thuis gaan vinden en waarin GANG haar artist-in-residence gaat vestigen. Dat beloofd allemaal wat voor 2010!!

Na afloop van het officiële gedeelte gingen we met de medewerkers van Hans uit eten en vervolgens naar een feestje dat ivm de Kurzfilmtagen werd gegeven in Fabrik K14. Veel volk en drank. André Dekker aldaar opgepikt. Hij logeerde al enige dagen in m'n Oberhausense zolderwoning

Vandaag met hem en logeetje Linde Egberts op pad geweest. Beiden moesten terug naar Rotterdam maar de ICE reed door werkzaamheden niet. Het efficiëntst was het om hen naar het station Venlo te brengen.
Met de Tomtom op 'kortste route', dan zie je het meest en ben je langst onderweg hebben de bizarre Forellenhof bij snelwegknooppunt Kaiserberg in Duisburg bezocht; een manisch aangeharkte enclave omringd door snelwegen en spoorlijnen. Vervolgens de westelijke Rijnoever van Duisburg bezocht waar we op de voormalige hoogoven terreinen van Krupp in Rheinhausen, in een soort kuil een dichtgespijkerde 'Beamten Siedlung' tegenkwamen. De hoogovens zijn inmiddels vervangen door het soort 'schoenendozenarchitectuur' dat zo kenmerkend is voor distributieparken. Het casino, de kantine bleek nog geopend en geheel in originele twintiger jaren stijl alle veranderingen in de omgeving te hebben overleefd!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten